Costa Concordia baleset és a titokzatos Nő

2012. január 16-án a toszkán partok közelében fekvő Giglio szigetnél balesetet szenvedett a Costa Concordia nevű óceánjáró hajó.  A balesettel kapcsolatban egyesületünket e-mailben felkereste egy nevét is vállaló személy – a nevét szándékosan nem jelöljük meg – aki a telefonszámát is megadta nekünk. 

Azt közölte, hogy lánya a hajón tartózkodott és eltűnt. Gyakran előfordul, hogy egyesületünk e-mailben, vagy ha telefonszámot adnak meg akkor telefonon ingyenes segítséget nyújt az egyesülethez forduló személyeknek, ezért a baleset másnapján ezt az információt az egyesület jogi képviselője dr. Koltai Ügyvédi Iroda dr. Koltai Zsuzsanna irodavezető komolyan vette, és megpróbáltuk a megadott telefonszámon felkeresni a bejelentkező személyt.  A telefonját azonban nem vette fel, majd a telefon folyamatosan azt jelezte, hogy a telefonszámhoz hangposta fiók nem tartozik. Később sem tudtuk az ügyfelet telefonon elérni.

Néhány nappal később hallottuk, hogy nyomozást folytatnak valótlan bejelentés miatt. Állítólagosan olyan személy jelentette be az olasz hatóságoknál is lánya eltűnését, akiről kiderült, hogy nincs is az élők sorában, korábban már elhunyt. Ismétlem, nekünk névvel és telefonszámmal jelölte meg az elérhetőségét. A kapcsolatot azóta sem tudtuk felvenni vele, így segítséget nyújtani nem tudtunk.

Szakmai cikkek , ,

Comments are closed.